Zangles
shapeimage_2 (88K)

shapeimage_2 (88K)


Bij zangles gaat het in eerste instantie om een veilige omgeving. Figuurlijk, maar in deze tijd van corona ook letterlijk. Om met dat laatste te beginnen: de lessen zijn bij mij thuis in Haarlem centrum. Na de voordeur en de trap naar boven stap je meteen de studeerkamer in, waar met schermen van plexiglas een afscheiding is gemaakt rond de vleugel. Zo kunnen we elkaar zien en horen zonder dat er rechtstreeks contact is. Na elke les zal ik de plek reinigen met desinfectiemiddel.
In combinatie met de andere voorzorgsmaatregelen (handen wassen etc, niet komen als je klachten hebt) kunnen we op een veilige manier zingen.

Dan de les zelf. Voor veel mensen is het spannend om hun stem te laten horen dus als eerste zullen we daarvoor een veilige omgeving creëren. Het is fijn als je vooraf een lied bedacht heb dat je zou willen zingen, maar noodzakelijk is dat niet.
In eerste instantie zullen we kijken naar wat je op dit moment kunt met je stem, vervolgens bespreken we wat je graag zou willen. Wil je je ademtechniek verbeteren, je bereik vergroten of aan je klank werken, of wil je graag je repertoire uitbreiden en aan interpretatie werken. Elke stem is anders en ieders behoefte is anders, het mooie aan individueel les is dat het precies op maat gesneden kan worden.

In het begin zullen we in ieder geval aandacht besteden aan basistechnieken als ademsteun, mondstand en houding. Hiermee valt al heel snel veel resultaat te boeken. Daarnaast zullen we werken aan nummers uit voornamelijk het lichte repertoire, dus jazz, pop en musical.
De vraag van jou als leerling staat centraal en dat kan van alles zijn. Ik heb jonge leerlingen gehad met veel ambitie, (waarvan een enkeling ook inderdaad in het vak terecht is gekomen), iemand die op latere leeftijd het zingen ontdekte en een eigen cd wilde opnemen, (ook gelukt), maar ook mensen die alleen maar een uurtje lekker ontspannen bij de piano willen zingen.

Om op die behoefte in te spelen zijn ook de les-afspraken heel flexibel. Per keer spreken we een volgende les af, je bent niet gebonden aan een vaste tijd of frequentie. Misschien wil je in het begin elke week een half uur en na een tijdje eens in de 2 of 3 weken maar dan wat langer.

De tariefopbouw is als volgt: € 10,- per kwartier met een starttarief van € 5,-. Dat betekent dus voor een les van een half uur € 25,-, drie kwartier € 35,- en een uur € 45,- Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW en je ontvangt hiervoor een nota.

De lessen zijn alleen overdag, in de Valkestraat in Haarlem. Als je met de auto komt en vooraf je kenteken doorgeeft kun je via de bezoekersregeling gratis parkeren aan de Koudenhorn hier vlakbij.

Voor meer informatie of een afspraak kun je mailen of bellen: Contact